Velkommen til siden om bordets etikette

Et smukt dækket bord med gæster, der nyder hinandens selskab, fordi værten har tænkt over tingene og bænket de gæster nær hinanden, som taler godt sammen og deler interesser – det nyder vi alle at være en del af.

Her på denne hjemmeside kan du hente inspiration til, hvordan du kan dække bordet. Du kan læse om de forskellige bordtraditioners udvikling og historie, og vi har krydret siden med skæve vinkler og sjove historier, som du kan hygge dig med. Læs for eksempel den pudsige historie om taffeldækkeren fra Frijsenborg, som i 1903 kom til København sammen med to lakajer for at dække et overdådigt bord i forbindelse med en stor udstilling om husholdning, som admiralinden og forfatteren Emma Gad arrangerede. Det er hende med “Takt og tone”, og det er jo i særdeleshed også en vigtigt emne i forbindelse med bordets glæder og bordets skikke.

Maden – fra mæthed til kunst

Maden er en vigtig del af bordet – og fra at være en ting, man spiste for at blive mæt, har maden udviklet sig til noget, vi ser som en vigtig del af vores bestræbelser på at holde os sunde og raske. Mange har også udviklet sig til imponerende amatørkokke, som glæder sig over at invitere venner og familier på kunstfærdige måltider.

Find inspiration her på siden til nye ideer, du kan bruge til hverdag og fest.

Måltidskasser vinder frem

Råvarer til måltiderne finder stadig flere danskere i de mange typer af måltidskasser, som efterhånden er kommet på markedet. Her på siden kan du også finde inspiration til at vælge den rigtige måltidskasse. Der er muligheder, hvad enten du er kødspiser, veganer eller måske har stor interesse i fisk. Måltidskasser giver dig lidt mere tid i hverdagen, fordi du ikke selv skal købe ind hver eller hver anden dag, og den tid vil din familie sikkert glæde sig over at få del i.

God fornøjelse her på siden!