Brug tid på måltidet – ikke på indkøb

Du kender det sikkert: Det er tiden mellem fyraften og aftensmaden, ungen er på slæb i supermarkedet, sulten, utilfreds og krævende. Du skal lige have handlet ind, men den lille pligt bliver til stress, skrig og skrål og et barn, der får en rosinbolle i hånden – så du får fred. Ikke den bedste start på, hvad de måske kunne have været en hyggelig aften og en dejlig stund omkring aftensbordet.

I dag er der heldigvis måder at løse tingene på – for eksempel med måltidskasser, så andre klarer planlægningen for dig og leverer en kasse med råvarer lige til døren. Så kan du tage direkte hjem og lave maden – i stedet for at stresse rundt i supermarkedet.

Derimod er der endnu ikke så mange der handler dagligvarer på nettet, selv om flere supermarkedskæder og enkeltvirksomheder har investeret kraftigt i at få os til det.

Flere fordele ved måltidskasser

Der er flere fordele ved at abonnere på en måltidskasse, som på den måde bliver til et interessant alternativ til det traditionelle indkøbsmønster.

For det første kan du bruge tiden på måltidet i stedet for indkøbet. Det betyder mere kvalitetstid med din familie, og hvem vil ikke gerne have det?

For det andet bliver det lidt nemmere at leve sundt. Du kan vælge en måltidskasse med lige nøjagtig det tema, du vil – vegetarisk, med fisk, kød, fjerkræ eller måske helt vegansk. Og når du ikke er i butikken hele tiden for at handle, er der større chance for, at du holder dig til planen og ikke bliver fristet af aktuelle tilbud, der måske ikke er så sunde.

Du sparer også emballage og belaster derved miljøet mindre. I supermarkedet er de enkelte varer ofte pakket ind i plastfilm eller anden emballage – det slipper du for med en måltidskasse.

Og endelig er det nemmere at leve varieret. Bliver du træt af ét tema på et tidspunkt, kan du bare prøve en anden måltidskasse i en periode.