Dæk op til hyggelige timer i det grønne

Mange siger at mad smager bedst under åben himmel. Når der er højt til loftet og frisk luft ad libitum. Hvor der er plads til både små og store medspisere og hvor stemningen er afslappet og påklædningen ligeså. Og der er mange muligheder for at rykke både frokosten og middagen udendøre. Bor du i hus har du formentlig en have med plads til at dække op i. Men bor du i lejlighed kan det være en anelse mere kompliceret.

Picnic i parken eller fast grund under fødderne

Dæk op til hyggelige timer i det grønneSom ejer eller lejer af en lejlighed kan du naturligvis finde en nærliggende park at brede picnictæppet ud i. Det kan også være at du har en altan, som også sagtens kan gøre det ud for en lille ”have”. Eller der måske hører en hyggelig gård til ejendommen hvor der er plads til et dække op. Ofte kræver det blot lidt opfindsomhed at rykke måltidet udendørs. Men man kan godt nå til det punkt, hvor man bliver træt af at slæbe klapstole og picnickure rundt i det danske landskab. Ikke mindst hvis man har inviteret til et større arrangement, hvor man måske også er afhængig af godt vejr. For det er sjovere at spise frokost i det grønne end frokost i regnvejr.

Få din egen lille koloni

Heldigvis findes der løsninger for dig, der gerne både vil have græs under fødderne og tag over hovedet. Men som ikke ønsker at bo i hus med de forpligtelser der ofte medfølger. Løsningen kan i så fald være et kolonihavehus! Størrelsen på både dem og den have der oftest hører til, er af en størrelse der er til at overskue og vedligeholde. Samtidig med at der er plads nok til at invitere til fest og frokost i de hyggelige omgivelser. Men selv om et kolonihavehus ikke er nær så dyrt som et almindeligt hus eller et sommerhus, så koster det naturligvis.

Mange muligheder for lån – men se dig for

Går du med drømme om kolonihave og -hus? Men har du ikke pengene til det? Så kan du overveje et kolonihavelån. Det afviger lidt fra de realkreditlån du måske kender fra lån til helårsboliger eller sommerhuse. Blandt andet fordi der ikke kan tages pant i et kolonihavehus eftersom det oftest er bygget på lejet grund. Der findes udvalgte banker, der tilbyder såkaldte kolonihavehuslån – og også en del internetbanker. De har hver især deres krav til låntager, så sæt dig godt ind i det inden du kan sætte dig til bords i det grønne. Forhåbentlig i dit eget kolonihavehus!