Et greb i lommen – og lidt til

Konfirmation. Bryllup. Rund fødselsdag. Sølvbryllup. Der er mange anledninger til at holde en stor fest, og vi danskere nyder dem – både at arrangere dem og deltage i dem. Vi griber enhver lejlighed til at holde en god fest, som vi kan mindes og tale om i familiens skød eller venners lag bagefter.

For mange kan det dog også være en speget sag at skaffe midlerne til at holde en stor fest. Måske kan du ikke have gæsterne i egne stuer, så der skal lejes lokaler ude i byen. Maden skal måske også leveres udefra, eller du må leje dig ind et sted, hvor de kan sørge for det hele – kro, hotel eller specialiserede selskabslokaler.

Et lån til festen

Nogle gange må man så ty til at skaffe midler gennem andre kanaler. Måske bliver det gennem en af de hjemmesider, som reklamerer med “lån penge online“, som der er mange af på nettet.

Der er ikke noget galt med at låne til en fest, når blot man husker, at pengene skal betales tilbage – så det er vigtigt at vurdere, om det nu også er vigtigt at holde den fest, eller om man kunne fejre begivenheden på en anden måde.

Finder du frem til, at det rent faktisk ér vigtigt at holde festen, og du må låne penge til det, er det vigtigt, at festen så også bliver alle pengene værd.

Det vil i mange tilfælde være bedre at bruge mange penge på god mad, end det er på at leje de dyreste lokaler til at holde festen i. Gæsterne husker den gode menu med de delikate retter – og vil efterfølgende glædes mere ved det end ved, at der var guldkanter på lokalets døre eller andet glimmer.

Det er naturligvis dig, der skal prioritere, hvad du vil vægte mest ved din fest. Men sørg for, at du bruger dine penge sådan, at du også vil glædes over festen bagefter.