Hvordan skal du klæde dig på til middagsselskabet?

Er du inviteret til et middagsselskab, så er det en god anledning til at iklæde sig en elegant kjole med dertil hørende smarte accessoires i form af sko, taske, bælte og smykker. Du finder et stort udvalg af smukke festkjoler online, som passer til alle anledninger og årstider.

Er det business eller fornøjelse?

Du bør selvfølgelig tage højde for, om middagsselskabet er en forretningsmiddag, eller om det er et privat arrangement. Det er altid nemmere at slå sig løs i en farverig aftenkjole til et privat middagsselskab, hvorimod en formel forretningsmiddag nok kræver en mere elegant og klassisk kjolemodel.

Er der dresscode?

Hvordan skal du klæde dig på til middagsselskabet?Når du modtager en invitation til et middagsselskab, så vil der stå i invitationen, om der er en bestemt dresscode. Hvis der er det, så skal du selvfølgelig følge dresscoden af respekt for værtsparret. Ellers vil det være et brud på etiketten. Men hvis du selv frit kan vælge din påklædning, så kan du tage udgangspunkt i din personlige stil.

Hvilken festkjole skal du vælge?

Festkjoler til middagsselskaber kan have mange former og farver, men de er ofte lange og elegante, fordi arrangementet foregår om aftenen. De kaldes også for aftenkjoler, selskabskjoler eller gallakjoler. De kan have korte eller lange ærmer alt efter årstiden, og de fås i et væld af farver. Sort er ofte en ”sikker” farve at have på, og man kan få mange stilfulde modeller i sort, som også er en farve, der slanker. Ikke så underligt, at mange kvinder foretrækker den sorte festkjole.

Men du kan også vise dig frem i en farverig kjole, enkeltfarvet eller flerfarvet, som passer til din stil, og til den type middagsselskab du er inviteret til. Er det private venner eller andre mennesker, du kender godt, så er du måske mere modig i dit tøjvalg og vælger en flot kjole i en stærk farve, hvor du skiller dig ud i mængden og skruer op for feststemningen.

God bordskik

Til et middagsselskab gælder det ikke kun om at have en pragtfuld kjole på. Det gælder også om at kunne holde god bordskik. De fleste af os lærer gennem opdragelsen, hvordan man sidder ordentligt ved bordet og spiser og taler med andre. Har du brug for flere gode råd om bordmanerer, kan du fx læse klassikeren Takt og Tone af Emma Gad.