Kreativ borddækning med en anden vinkel

Borddækning er en vigtig opgave. Om det er til den store konfirmationsfest, nytårsaften eller et lille selskab for vennerne er borddækningen noget af det man lægger ekstra mærke til. Der er mange måder at dække et bord på. Det kan være en god ide at have en plan fra starten. Måske har en stil eller et tema du vil følge, så er det vigtigt du holder fast i det hele vejen. Når du har en rød tråd i din borddækning, skal du blot følge den.

På den måde kan du få et smukt dækket bord. Det behøver ikke at være dyrt at dække et pænt bord, hvis du har mod på at være lidt kreativ og tænke anderledes. Du kan bruge de ting du har lige ved hånden.

Dæk dit bord flot op

Det du ikke lige havde tænkt på

Hvis du vælger en stil hvor du vil have naturen med ind i rummet kan du sætte nogle grene i vand midt på bordet. Det er især kønt om foråret når alt springer ud. Du kan male ”bordkort” på nogle sten du har fundet på stranden. Hvis du ønsker en mere elegant stil kan du bruge et spejl som bakke til en dekoration. Du kan også vælge simple hvide eller sorte servietter. I små poser fra albeemballage kan du lave en lille gave med rosenblade eller chokolade. Med karton eller pap kan du lave en model af temaets nøgleord og male den med akrylmaling og eventuelt glimmer.

Kassefyld kan også bruges til mange ting. Der er nogen der ligner 3-taller. De ville være perfekte til at strø ud på bordet til din datters eller søns 3-års-fødselsdag. Der er også træuld og sizzlepak som ville gøre det perfekt ud som redefyld til påsken. I reden kan du så lægge alle æggene. Manilla mærker med tryk kan også bruges som bordkort eller hænges rundt om flasken. Så kan du jo skrive hvilken vin det er og lidt om hvorfor du har valgt den.

Hvorfor ikke bruge maden i din dekoration?

Mange frugter og grøntsager kan du med fordel inddrage i dine dekorationer. Du kan udhule et æble eller en appelsin og bruge den som lysestage. I stedet for en buket med blomster kan du bruge forskellige kål og salattyper. du kan også bruge krydderurter som samtidig giver en dejlig duft i rummet. Du kan skære roser ud af jordbær eller æbler. Drinks kan jo også være dekorative med mange farver, frugter og sugerør.