Lege til julebordet

Den tid på året, hvor de fleste hjem finder kreativiteten frem er til julen, hvor der altid spilles spil efter maden er nydt til fulde, mandelgaven er uddelt og alle gaverne er åbne.

Når først slikskålen er på bordet og kaffen er I kopperne, ja så ruller legene for hele familien.

Nedenfor har vi lavet en liste over sjove lege/spil man kan underholde familien med juleaften, eller bare generelt efter ethvert middagsselskab.

Rafleleg

Den klassiske, som de fleste danske hjem spiller er raflelegen. Alt du skal bruge til og spille rafleleg, er et bægre, en terning og et stopur.
Og så skal alle deltagere medbringe en gave, som der kan spilles om. Er I 4 deltagere skal der være fire gaver ved spilstart.

Herfra er der 2 runder

Runde 1:

Hver spiller skiftes til og slå med terningen, slår man en sekser må personen tage en gave fra midten efter bedst befindende, alle gaver der stadig er i midten, må man vælge af.

Når alle gaverne er fordelt ud til en ejermand, så går spillet over I fase2.

Runde 2:

I runde 2 vælger en spiller og indstille stopuret til en given tid – jo flere mennesker jo længere tid.
Når stopuret er indstillet stilles stopuret væk, så ingen kan se tiden mens legen fortsætter.

Når kører spillet på samme måde, hvor alle skiftes til at slå med terningen, når du denne gang rammer en 6er, får du lov at stjæle en gave fra en af de andre.

Når stopuret ringer er spillet forbi og de gaver der er foran dig nu – er dine, og du må nu pakke dem op.

Udpakningsleg

Denne leg udspringer sig af raflelegen, og kræver igen en terning og et raflebægre. Men hvad man spiller om her er penge – ja det er et ægte pengespil. Alle spæder ind med 50-100 kroner hver – elller hvad man nu bliver enige om.
Værten har til opgave og få vekslet pengene ud I mønter og en pengeseddel. Herefter tager man noget husholdningsfilm, hvorefter hver mønt rules ind, så det til sidst giver en stor snebold. Du er nu klar til og spille

Bolden placers ved den yngste til og starte med, hvorefter bægeret placers ved personen til højre, når han/hun slår en 6er, mån personen overtage bolden, og sende bægeret videre.
Når du har bolden, gælder det om at få abnet så mange lager af den som muligt, de penge der ruller ud mens det er din tur må du beholde. Når du rammer midten ligger vi som oftest en 50 krone seddel.

Nedenfor ses en video af legen:

Held og lykke.

Familiespil

Det er også populært med brætspil til langt ud på de sene nattetimer, her er familiespil som matador, bezzerwizzer, trivial pursuit, hint og mange andre sjove familiespil.

Hyg jer I flere timer og se hinanden bliv opslugt af spillene, ligegyldigt hvilket spil I vælger.