Pynt hjemmet med et smukt plankebord lavet på dansk værksted

Som metropol er København kendt for at være arnested for nye tendenser inden for mode og boligindretning. Og det er da også her, at plankebordenes popularitet virkelig tog fart for derefter at sprede sig til det ganske danske land.

Men det kan ikke komme som nogen overraskelse, at plankebordene ville blive et modefænomen. Det enkle men æstetiske look, der kan tilpasses i uendelige varianter, passer som støbt ind i den nordiske indretning, som så mange danskere er vilde med.

Prikken over i’et er det materiale, som plankebordene er lavet af – nemlig træ. Den nordiske indretning er kendetegnet ved minimalisme både i indhold og farve samt ved at inkorporere naturlige materialer. Denne beskrivelse passer perfekt på plankebordene, som nærmest er essensen på nordisk indretning.

Bestil et plankebord skræddersyet efter dine ønsker

Ønsker du at berige dit hjem med et smukt plankebord, kan du enten vælge at købe en færdiglavet model, eller du kan lægge en specialordre på dit helt eget bord. Vælger du at bestille dit eget bord, kan du selv være med til at bestemme dets design fra størrelse til afsluttende finish.

Dette er en god løsning for dig, som går meget op i din indretning, og som gerne vil have, at dit nye bord passer perfekt ind sammen med resten af dine møbler. Ville et rundt bord fuldende indretningen i din stue, bør du derfor absolut kigge på muligheden for at få et rundt plankebord. Og synes du, at dit bord skal have en lille designtwist i form af metalben – ja, så er det naturligvis også oplagt at vælge denne type ben til dit bord.

Vælg klimavenligt og køb af lokale håndværkere

Plankeborde kan laves enhver tænkelig type træ, men mange forbrugere vælger efterhånden at anvende lokalt dansk træ til deres helt specielle bord. Ikke blot er det mere klimavenligt at lade produktionen foregå lokalt, men når man vælger dansk træ, får man et helt specielt stykke af danmarkshistorien med i sit møbel.

Et eksempel på en leverandør, der producerer lokalt og bruger lokale materialer, er Kærbygård. Kærbygård er en gammel slægtsgård, som i mere end 200 år har arbejdet med træ. Derfor var det oplagt for slægtsgården at begynde at producere plankeborde, da de jo havde stærke kundskaber inden for snedkeri og møbelproduktion.

Se og mærk kvaliteten med egne øjne og hænder

Bor du i København eller omegn, og vil du opleve plankebord i københavn, er du rigtig heldig, for det vrimler med showrooms i hovedstadsområdet.

Derudover er det også rigtig nemt at komme ind til showroomene grundet de mange transportmuligheder, der forbinder forstæderne med indre København. Dermed slipper du for at køre langt ud på landet for at se plankeborde, og du kan endda kombinere dit besøg i showroomene med en shoppingtur i indre by.

Kærbygård har for eksempel et showroom i København på Amerika plads tæt på Kastellet. Showroomet ligger mellem stationerne Nordhavn og Østerport. Der er derfor ikke langt til butikkerne inde på Strøget, selv hvis du vælger at gå derhen.