Juleaften er altid en speciel aften for de fleste i det danske land. Juleaftenen er om og nyde hinandens selskab og bare hygge sig, som kun vi i Danmark kan udtrykke det.
Men vil du gerne dække dit julebord helt korrekt, og mest julet, så frygt ej, vi har i denne artikel forsøgt og give et par gode råd til, hvad du, som vært(inde), skal huske på til juleaften.
Bordpynt
Bordet skal selvfølgelig være rigtig julet op, så lige gyldigt, hvor gnaven Onkel Svendsen er, kommer selv han i en smule julehumør, af opdækningen.
Du starter med og købe en juledug, dette kan både være en rød dug, en sort med stjernestøv på, eller en decideret juledug med julemotiver.
Derudover skal du huske og have nogle juleservietter, igen med et julemotiv på. Ligeledes vil det være pænt med noget bordpynt i midten; er dit kalenderlys eller adventskrans majestætisk, kan denne sagtens placeres her, ellers kan en alm lysestage eller andet bordpynt også virke.
Og nogen putter små nisser og andre julegenstande på bordet.
Servicen
Juleaften er en af de få gange, hvor man slet ikke overvejer en forret. Så du skal blot dække op med en spisetallerken, gaffel, kniv og en teske til desserten.
Dertil hører sig et vinglas og et vandglas til hver gæst. Det er reelt set alt du skal bruge, til og dække op med, til den perfekte jul.
Mange pynter glassene og tallerknerne med foldede servietter
Hvad skal der ske efter maden
Når I har nydt både hovedretten og risalamanden, og fået udpakket mandelgaven – er det tid til og slå mave, inden der skal danses rundt om juletræt, mens I synger de danske klassikere som Dejlig Er Jorden og Et Barn Er Født I Bethlehem, og mange flere julesange – det er meget forskelligt fra familie til familie, hvor mange sange, man får sunget rundt om træet.
Nu er det tid til gaveregnen og derefter har I aftenkaffen og raffellegen, mens I nyder et godt fad juleslik og julesmåkager.