Sådan holder du børnene til bords i julen

Det er alti den kamp og holde børnene ved middagsbordet, men December gør det ikke bedre af, alt det de skal nå og se i TV’et.

Der er julefilm, juletegnefilm og julekalendre i tv’et hele December – hvis du ville, kunne du sidde foran dit tv 24/7 og se julerelateret.

Vælg kampene med omhu

julebordetDet er altid en god ide og vælge sine kampe med omhu, har I f.eks. mange julefrokoster, hvor I gerne vil have dem til og sidde pænt ved bordet til, så vær lidt mere villig i løbet af ugen til og lade dem smutte fra bordet tidligere eller spise foran TV’et.
Du kan eventuelt aftale, opfører I jer pænt til denne fest – får I lov til og spise foran tv’et i næste uge, eller være op til den sene julekalender er slut eller lignende

Tilbyd og optag programmet

En anden god måde, at få børnene til og holde sig lidt mere i ro, er ved og optage det de gerne vil se – så de kan se det efter maden.
Derudover er der også fler og flere tv-udbydere, der tilbyder man kan starte programmerne forfra, hvis man kom 15 minutter for sent til et program – hvilket også kan være behjælpeligt til formålet.

Husk børnene vil gerne have set dagens afsnit af julekalender inden de tager i skole dagen efter, for ellers føler de sig udenfor, over ikke og kunne tale med om gårsdagens episode.
Så optager I det til jeres børn, så overvej og lade dem se det om morgenen inden de går i skole.

Men der er da intet der lokker i juledagene?

Når juledagene kommer, så kan man føle sig sikker – tænker de fleste. Og at der ikke mere juletv, men du er ikke helt korrekt. Juleaften, plejer de fleste kanaler og sende deres sidste afsnit af årets julekalender om eftermiddagen, for ikke og forstyrre aftensmaden – dog har en julekalender som Julestjerner, som den eneste julekalender i danmarks historien, 25 afsnit.

Derudover er juledagene fyldt med alle de gode klassiske julefilm og så videre, så er dit barn en skærmtrold – så forvent de sidder klistret til tv’et hele December.