Skab nyt liv i spisestuen

Tapet har i en årrække ligget i glemmebogen. I dag er det blevet super populært i mange danske hjem, at bruge tapet i forskellige rum. Man kan finde tapet i alverdens smukke og dekorative farver og mønstrer, som kan ændre er rum fuldstændigt. Hvordan du vælger at indrette dit hjem er helt op til dig. Så slip fantasien løs og gå på jagt efter et smukt tapet til dit hjem.

Det er ikke blot i børnenes soveværelser der bliver opsat sjove og eventyrlige tapeter. Det er de seneste år blevet populært med tapet i spisestuerne i de danske hjem. Nogle vælger at gøre brug af tapet, i stedet for at skifte alle møblerne ud. Hvis man har brug for et friskt pust til hjemmet, kan blot én væg med tapet ændre hele spisestuens udstråling og personlighed. Kontraster og mønstrer er vigtige elementer når du vil skabe mere personlighed og liv i din indretning. Derfor er tapet en oplagt mulighed for at tilføre netop det.

Da der er et så stort udvalg af tapeter, kan det hurtigt blive svært at vælge hvilket tapet man skal vælge. Et nemt svar findes ikke, dog vil vi nedenfor give dig nogle gode tips til hvad du skal vurdere, når du vælger et tapet til din spisestue, eller andre rum i hjemmet.

Farver og mønstrer

Den første udfordring du vil komme ud for er, hvilken farve tapet du skal vælge, hvilket og hvor meget mønster der skal være på. Du skal gøre op med dig selv hvor fremtrædende det skal være i rummet, og hvilket udtryg du ønsker at vise. Derudover skal du vælge hvilke væg eller vægge du ønsker tapeten skal fremgå på. Du skal gøre op med dig selv om rummet skal indrettes efter tapeten, eller om det blot skal fungere som en mere neutral udsmykning.

En væg eller hele rummet?

Dernæst skal du gøre op med dig selv, om du ønsker at hele rummet skal tapetseres, eller blot én væg. Det er blot et spørgsmål om hvor meget af rummet der skal domineres af tapeten. Og det er et spørgsmål om hvor vild du ønsker at indretningen skal være.

Tema og stil

Tapet kan bruges til at udtrykke en bestemt stil i hjemmet. Så du skal gøre op med dig selv om du ønsker at indrette dit hjem efter en mere moderne tilgang, eller om du ønsker grafiske mønstrer til din væg i spisestuen.

Der er altså flere faktorer som du skal vurdere, inden du beslutter dig for hvilken tapet du vil kigge på dagligt. Husk dog at være tro mod din egen stil når du vælger tapet til spisestuen eller i andre af hjemmets rum.