Tre regler som man bør have ved aftensmadsbordet

Aftensmaden er for mange familier det tidspunkt for dagen, hvor alle endelig er samlet, og hvor man kan snakke om, hvordan alles dag har været. Det kan dog nemt gå hen og blive ødelagt ved, at der er nogen, der sidder med mobiltelefonen, eller nogen som snakker i munden på hinanden. Det ødelægger lidt af hyggen ved endelig at samles omkring et godt måltid.

Hvis du oplever, at det er tilfældet hjemme hos jer, kan I eventuelt vælge at indføre nogle regler, som gør sig gældende ved aftensmadsbordet.

Ingen mobiltelefon ved bordet

Noget, som i disse moderne og digitale tider er blevet et forstyrrende element, er selvfølgelig mobiltelefoner ved bordet. Selvom der måske lige er en, som har fået et nyt Ok Mobil dækningskort og gerne vil sidde og flagre med telefonen og vise, hvor fedt det er, gælder det altså om at slå det fast, at det ikke er tilladt med mobiler ved bordet, når der spises måltider med hele familien.

Mobiltelefonen er et forstyrrende element, som tager fokus fra de gode samtaler, og som gør det svært at være nærværende. Derfor er det en god ide ikke at have mobiler ved bordet.

Ingen råben

Det kan tit ødelægge stemningen ved aftensmadsbordet, hvis der bliver talt i et for højt toneleje, og der ikke bliver lyttet til hinanden. Derfor kan man eventuelt indføre en regel ved bordet, som lyder på, at man ikke skal råbe og tale hinanden i munden.

Det er måske en regel, som er lidt svær at kontrollere, men hvis alle bliver gjort opmærksomme på, at man skal tænke lidt over, hvor højt man taler, og om man taler på samme tid som en anden, kan det helt sikkert gøre en forskel, og gøre at det bliver mere behageligt for alle at være ved bordet.

Spørg ind til alles dag

Hvis man er en familie med mange mennesker, sker det nogle gange, at det ikke er alle, der føler sig lige hørt. Derfor kunne man vælge at lave en regel om, at man i starten af måltidet tager en runde og spørger alle, hvordan deres dag har været.

Selvom at det måske ikke er alle, som har lige meget behov for at snakke ved bordet, men derfor kan det være meget rart, at man lige i starten af måltidet får muligheden for at snakke lidt, og så ved man i hvert fald, at alle er blevet hørt i løbet af måltidet.