Selskabslege til dit middagsselskab/fest

Det er altid godt, når man invitere til middag eller fest, at have noget underholdning klar. Det kan enten være iform af noget live underholdning fra en komiker, en musiker eller anden entertainer.

Det kan også være du vælger og planlægge nogle selskabslege, hvor I underholder jer selv. Dette lyder som noget til en boernefest, men du kan faktisk lave mange underholdende indslag til din egen fest eller middagsselskab.

Vi giver dig i denne artikel noget inspiration til, hvad du kan komme op med, for og sprede glæde og underholdning blandt dine gæster.

Selskabslege – til de stoerre arrangementer

Det er altid et sikkert hit for boern og barnlige sjæle og have selskabslege efter maden. Selskabslege er nok mest til de stoerre fester, da det ikke altid er lige let og finde plads i sin dagligstue. Men en omgang limbo, stoledans eller anden form for underholdning, der får folk ud på gulvet og rystet sammen, så er du sikker på festen er et hit, hvis folk er med på legene.

Underholdning ved bordet

Er du ved og arrangere noget underholdning til et middagsselskab med nogle venner, så kunne det være et brætspil, en omgang tegn og gæt – hvis I har en tavle man kan tegne på. Det er altid underholdende med alle former for konkurrencer. Team op parvis, koenvis eller bordendevis og tag kampen op mod hinanden, om det er Bezzerwizzer, tegn og gæt eller trivial pursuit – skal det nok vække konkurrencegenet i folk, og så får I en underholdende og hyggelig aften.

Personlig quiz til foedselsdage og jubilæumer

Der er mange der afholder en personlig quiz om foedselaren, bruddeparret eller jubilaren, og sætter noget på hoejkant til vinderen/vinderne.

Lav det evt som en Tips en 13’er, hvor du skal komme op med 13 personlige spoergsmål om aftenens hovedperson(er), og lav 3 valgmuligheder – for og se, hvem der kender ham/hende/dem bedst.

Det er altid sjovt og se, man forventer oftest det er dem tættest på hovedperson(erne), der ved mest om dem, men finder du de rigtige krogede spoergsmål, ved selv ikke soeskende elle forældre måske svaret, og nogen gange bliver dem der vinder, dem der gætter bedst.

Hvad skal præmien være?

For og afholde en god konkurrence, er det altid en god ide med en præmie for og motivere deltagerne. Vi kender det alle fra juleaften, hvor vi sjældent har plads til to skefulde risalamande, men fordi man ved, der er en mandelgave i vente, så giver alle det et skud.

Du behoeves ikke og annoncere inden konkurrencens start, hvad præmien er – men blot, at der er en præmie til vinderen.
Hvad præmien skal være, kan være alt fra en bog, et spil, til et gavekort eller chokolade. Husk det er med og finde en universel gave, som alle kan have gavn af, både ung og gammel, mand og kvinde.

Den lette loesning er oftest og lade folk vinde penge, men det kan give nogen gange ende i splid den ene eller anden vej rundt. Er beloebet hoejt, bliver nogen fornærmet over det, er beloebet lavt, bliver arrangoeren kaldt en gnier, hvorfor vi anbefaler og uddele en oplevelse eller en ting, så er der ingen der kan blive fornærmet eller stoedte.

God fest